dimecres, 9 de febrer del 2011

Agendes febrer y març 2011


1. Text en català.

(Text en català).

Us informem de noves aportacions a les agendes d'aquests mesos de febrer i març, que hem incorporat a una nova entrada del bloc «Evolució Terra»:


1. Conferència d'en Jordi Bilbeny, 12 de febrer del 2011.
12 de febrer del 2011.
Conferència sobre «La història esborrada de la Catalunya imperial».
Per Jordi Bilbeny, Escriptor i investigador, Cap de Recerca de l'Institut Nova Història.

El dissabte 12 de febrer a les 20 hores.
Lloc: Casal dels Avis de Vilafant. - Plaça de l’Ajuntament s/n.

Organitza: Els amics del Manol i Palol Sabaldoria.


2. Vaga de consum d'energia, 15 de febrer del 2011, a les 22 hores.

Rebut d'uns internautes cabrejats per l'augment de les tarifes de l'energia a l'Estat espanyol:

(Primera carta d'amor)

«Benvolgut senyor:

Endesa Distribució va a procedir properament a la substitució del seu comptador d'electricitat per un de nou que disposa de capacitat de Telegestió, en compliment de la normativa vigent (RD 1110/2007 de 24 d'agost i Ordre TC/3860/2007 de 28 de desembre). El nou sistema de Telegestió permetrà entre altres funcions la lectura a distància del seu consum.

Al llarg del proper trimestre, un operari autoritzat per Endesa substituirà el comptador que vostè té actualment instal·lat. Si el seu comptador es troba en la cambra de comptadors o és accessible des de l'exterior del seu habitatge, no caldrà que estigueu present. En cas contrari, l'operari es posarà en contacte amb vostè per poder realitzar el canvi de comptador.

El cost de la substitució anirà a càrrec d'Endesa i vostè només haurà d'abonar una quantitat en concepte de Drets de connexió, que segons s'estableix en la legislació actual és de 9,04 euros. D'altra banda, el cost mensual de lloguer del comptador a aplicar serà de 0,81 euros.

Si necessita qualsevol esclariment sobre aquesta substitució o desitja realitzar alguna consulta, pot contactar amb nosaltres dirigint-se al Telèfon d'Atenció d'Endesa Distribución Eléctrica 902509600. Estarem encantats d'atendre'l.
Agraint per endavant la seva col.laboració, rebi una cordial salutació».

II (Resposta. Segona carta d'amor).

«Benvolguts senyors d'Endesa Distribució:

He rebut la seva amable carta de data indeterminada (perquè no la posen) en la qual em comuniquen una sèrie de fets consumats basats, naturalment, que vostès com monopoli fan sempre el que els surt dels electrons i a nosaltres, com a membres de l'honorable manada de borregos forçosament consumidors, ens queda l'única opció joiosa de pagar.

Els dirigeixo aquesta carta perquè en el text que m'han enviat, com a molts altres milers de consumidors, suposo, hi ha algunes qüestions que m'han sumit en un estat d'estupor, catatonia i sorpresa. O dit d'una altra manera, que m'han fos vostès els ploms.

Perquè anem a veure. Em diuen vostès amablement que van a procedir a canviar-me «el meu» comptador d'electricitat.

Una qüestió força curiosa perquè resulta que en el desglossament de la factura que els pagament a vostès tots els mesos els abonament una quantitat en concepte de lloguer de comptador. I dic jo, com és possible que els hagi pagat un lloguer per alguna cosa que era meva? ¿Hauran incorregut vostès, estimat monopoli, en una involuntària i petita errada pel que m'han estat cobrant indegudament una modesta però significativa quantitat al llarg dels últims anys?

Segueixo endavant amb la carta i observo que m'expliquen vostès que el nou comptador permet la lectura a distància (és a dir, més gent a l'atur, em temo, maleïda tecnologia) la qual cosa, com fàcilment comprendran, als usuaris ens la refanfinfla. Dit d'una altra manera, que em fa que llegeixin vostès el comptador a mig metre o des de les cinquenes ximbambes, a condició que les lectures siguin les reals.

Afegeixen que el cost de la substitució en compliment de la normativa legal anirà a càrrec d'Endesa. I dic jo que faltaria més que ens cobressin a nosaltres per alguna cosa que ni hem demanat ni maleïda la falta que ens fa. O sigui, que els agraeixo la informació encara que sigui irrellevant.

El que m'ompla de sorpresa és que em indiquin que «només» hauré de pagar «una quantitat en concepte de drets de connexió que segons la legislació actual és de 9,04 euros». Anem a veure, estimat monopoli, com ens van a cobrar als usuaris un reenganxament d'un desenganxament que ni hem demanat, ni hem contractat? Perquè dic jo que perquè a vostès els surti del flux d'electrons canviar els comptadors, com els podria donar per canviar aquestes divertides torretes elèctriques de coloraines amb les que generosament ens han adornat les autopistes per millorar la nostra imatge turística, a mi que m'expliquen? Això del dret de connexió, que ha de ser un assumpte més complex que el dret romà, és un guany que es produeix quan un usuari es dóna d'alta a la xarxa per primera vegada o ho torna a fer després que li hagin tallat la llum per impagament. Però com li poden cobrar connexió a un consumidor que no s'ha desenganxat, que està al corrent dels seus pagaments i que té un contracte vigent amb vostès per al subministrament en unes condicions pactades?
És que si tenim en compte que tenen vostès, un suposar, 600.000 usuaris a les Canàries, a gairebé deu euros per barba, es van a embutxacar així com qui no vol la cosa uns sis milions d'euros, que hi ha mesos que no els guanya un, creguin-me, encara que sigui expresident de Govern i a més de portar la picossada de 80.000 a l'any nets de pols (encara que no em consta que de palla) cobrin per fer de lobby per a algunes de les grans empreses espanyoles.

El que ja és un daltabaix complert és que afegeixin –suposo que intentant convertir la carta en un relat kafkià– que el cost mensual del lloguer del comptador a aplicar (un lapsus sintàctic perquè en tot cas voldran dir vostès: el cost mensual a aplicar del lloguer del comptador...) serà de 0,81 euros. A veure. Si el comptador és meu em pagaran vostès 0,81 euros mensuals? O serà que realment el comptador és de qui és –és a dir, vostès– i amablement em comuniquen que em cobraran aquesta mòdica quantitat mensual?. I si és de vostès, per què principia parlant de «el meu» comptador?

Benvolguts amics del monopoli. No s'emboliquin. El comptador és de vostès. Ho era abans i ho és ara. Per això em cobraven abans el lloguer i m'ho cobraran ara.

I ho canvien vostès per imperatiu legal, de forma que aquesta pretensió de cobrar deu euros als usuaris em sembla senzillament que és treure les potes del test i donar-li una mica de morro a l'assumpte. Sobretot perquè el que realment es callen en la seva amable carta -en les cartes, com en la vida, és més important el que es calla que el que s'explica- és que el nou comptador tecnològicament avançat que ens estan trencant per decisió unilateral els permetrà als seus senyories detectar aquells usuaris –habitatges, oficines, bars, restaurants i altres– que estan consumint lleugerament per sobre de la potència contractada. O dit d'una altra manera, que aquells consumidors que tenen amb vostès un contracte de potència de 5 kW i resulta que de mitjana estan consumint una mica per sobre –que com bé saben són una munió– hauran de pagar-los aquesta energia extra amb un substanciós recàrrec i, de propina, estaran obligats a realitzar un nou contracte de major potència. És a dir, que amb aquests nous comptadors van a detectar vostès els petits sobreconsums que ara se'ls escapen, van a cobrar amb banderilles i faran el negoci rodó augmentant el rang de potència dels contractes. Vostès ho saben. Jo ho sé. Els usuaris no ho sabien.
Resulta descoratjador que mentre fan vostès tot això, la gent que se suposa que representa els interessos dels ciutadans segueixin discutint del sexe dels llebrers i els conillers. Si això fos un lliure mercat, a dures penes perquè estarien exercint amb tota legitimitat els seus drets com a empresa i els usuaris estarien en condicions de triar. Com resulta que tenen vostès el monopoli real de la distribució no estem parlant d'un mercat lliure i les regles del joc han de ser diferents. Per descomptat no hauria de passar perquè vostès facin el que els surti del folre dels calaixos dels electrons i als usuaris, forçosos, no els quedi una altra que empassar.

Els agraeixo la seva amable i distorsionada informació al voltant dels seus plans per estrènyer una mica més les butxaques, els recomano encaridament que el seu grup de producció compri energies renovables dels nous parcs eòlics del Cabildo de Tenerife (i de pas formatges, vi, iogurts, pinsos, vaques... o jugar-se fins i tot uns calerons en els casinos de la casa) i els asseguro que com se'ls passi cobrar deu euros per un reenganxament que no he demanat, penso anar a l'Organització de Consumidors i Usuaris perquè no em facin gens de cas, perdre el temps, frustrar-me i pensar una vegada més que estem indefensos davant els monopolis, els mercats intervinguts i els ineptes que se suposen que han de defensar-nos.

Rebin una cordial salutació.

III. (I una objecció desesperada).

PD. El número d'informació què m'assenyalen a la carta que he de trucar (el 902.509.600 d'Atenció al Client d'Endesa Distribución Eléctrica) és un centre d'atenció telefònica –com diuen els moderns– que està a Madrid (m'agradaria que creïn llocs de treball on jo pago, no sé si m'entenen). T'atén primer un sistema robotitzat i després una amable persona que només encerta a repetir el manual de la companyia que ve a ser: «Li entenem, però li anem a cobrar. Això és el que hi ha». Ah. I el nombre és de tarifació especial, de pagament, de manera que a més d'esperar, preguntar i no tenir resposta, també acabem pagant.

Per cert, per molt que m'he llegit les disposicions legals que citen a la seva carta –i altres– sobre el canvi en els equips de mesures bàsics, enlloc he vist una altra interpretació que la que són vostès els que han de instal·lar i pagar el cost de la instal·lació».

Aquest pot ser el començament.

ANEM A PASSAR del cabreig ALS FETS.
APAGADA GENERAL DIA 15 DE FEBRER.

El DIA 15 DE FEBRER DIA DEL CONSUMIDOR, apagada general d'electricitat a les llars de l'Estat espanyol a les 22 hores en senyal de protesta per la pujada abusiva que ENDESA, IBERDROLA i FENOSA han dut a terme en les seves tarifes elèctriques.

El DIA 15 DE FEBRER DIA DEL CONSUMIDOR, apagada general d'electricitat a les llars espanyoles a les 22 hores en senyal de protesta per la pujada abusiva que ENDESA, IBERDROLA i FENOSA han dut a terme en les seves tarifes elèctriques.

L'única manera que tenim de lluitar dels consumidors contra aquestes pràctiques abusives, és amb mesures com aquesta per això us convoquem a seguir aquesta iniciativa que començarà a les 22 hores i dura 5 minuts.

¡¡¡¡AMB NOMÉS 5 MINUTS FAREM UN BUIT EN ELS SEVES ARQUES, que s'enrecordaran DE TOTS ELS QUE ENS ESTAN ROBANT!!!!

US PREGUEM QUE EL FEU PASSAR AL MAJOR NOMBRE DE CORREUS ELECTRÒNICS AMB CÒPIA OCULTA!

3. Primeres Jornades d'Història i Censura, febrer i març del 2011.

PRIMERES JORNADES D'HISTÒRIA I CENSURA
Organitzades per:

Institut Nova Història

Associació per tenir cura de la vida en un planeta viu

LA FALSIFICACIÓ DE LA HISTÒRIA DE LA CATALUNYA IMPERIAL PER LA CENSURA ESPANYOLA (s. XV, XVI i XVII)
Rastres, proves i documents.

Una aproximació a les lleis censores i de control ideològic dels segles XVI i XVII a l'Estat espanyol. Amb les referències de les lleis i de com les van viure diversos autors a través del que ens en van deixar dit en llurs obres. En el curs s'hi mostrarà també com, tot i la censura, han quedat moltíssims rastres que ens permeten entrellucar, en alguns casos (El cantar del mío Cid,...; «Marco Polo»,...; Sixte IV, Juli II,...; «León Battista Alberti»; «San Juan de la Cruz»,...; «Leonardo da Vinci»; «El Greco», «Lope de Vega»; «Velázquez»,...; «Espinoza»,...), o veure nítidament, en d'altres («El Gran Capitán»; Colom, els germans Ianyes-Pinçon, el pare Bartomeu Cases, «Hernán Cortés»,...; Joan de la Cossa, «John Cabot»,...; Jeroni Bosch,...; La celestina, Amadís de Gaula; Garcilasso, El lazarillo de Tormes, «Cervantes» i El Quixot,...; «Santa Teresa de Jesús»,...), qui eren aquells autors i artistes, en quina llengua van escriure i en quin país es va esdevenir la seva vida i la vida dels seus personatges literaris o històrics.

De 8 a 10 del vespre
Cada sessió començarà amb una conferència d'una hora (aprox.) i la resta de temps de debat
FEBRER
Dijous, 17: Les lleis censores i la seva aplicació (1).
Dijous, 24: Les lleis censores i la seva aplicació (2).

MARÇ
Dijous, 3: Documental:
L'apropiació del descobriment d'Amèrica. Una conspiració d'Estat?, de David Grau.
Dijous, 10: El que ha quedat després d'esborrar el passat (1).
Dijous, 17: El que ha quedat després d'esborrar el passat (2).
Dijous, 24: Documental:
L'enigma Cervantes, de David Grau i Jordi Bilbeny.


Jordi Bilbeny
Escriptor i investigador. Cap de Recerca de L'Institut Nova Història.

Contribució: 90 € per tot el cicle. 20€ per sessió solta
Socis INH i P-21 (i entitats col·laboradores): 33% descompte
NOTA: Que ningú deixi de venir per raons econòmiques

Lloc:
Plural-21.
Cartagena, 230, 5è 1a (tocant a Mallorca)
08013 Barcelona

4. Agenda de Plural 21, febrer i març del 2011.

President d’Honor: RAIMON PANIKKAR
(des del 6-10-1999 al 26-8-2010 †)

Associació membre de la Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans

Número del Registre d’Associacions:
Espanya: 165.827
Catalunya: 22.986

Cartagena, 230, 5º 1ª (tocant a c/ Mallorca)
Telèfon: 93.450 13 00
Metro: L2 Encants, L5 Sagrada Família
Bus: 15, 19, 33, 34, 35, 43, 44, 50, 51, 62, 92, B20, B24

PROGRAMA D'ACTIVITATS
Febrer 2011

Dimarts - 1
Tècnica Metamòrfica: última sessió del IV nivell.
Divendres - 4
DVD-Fòrum: Zero: una investigació sobre l'11-S. 19,30 h.
Dijous - 10
Trobada amb Albert Llaó sobre els enormes beneficis de l'aigua de mar. 20 h.
Divendres - 11
Cicle CRISI-III: DVD-Fòrum: Recuperar alguns oficis perduts. 20 h.
Dissabte - 12
Cicle CRISI-IV: Defensar la Societat del Benestar quan és la societat del mal viure i del pitjor morir? En canvi: canvis qualitatius seguida. 10-14 h.
Dijous - 17
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 1 / 6. 20-22 h.
Divendres - 18
Presentació del llibre «El cas Scala» pel seu autor Xavier Cañadas. 20 h.
Dissabte - 19
Curs: La SIDA és un muntatge made in USA. 10-14 i 16-20 h.
Diumenge - 20
Curs A: Formació de desmuntadors de la SIDA. 10-14 i 16-20 h.
Curs B: Principis actius de la Nutrició Cel lular Activa-NAC. 10-14 h.
Dijous - 24
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 2 / 6. 20-22 h.
Divendres - 25
DVD-Fòrum: Cicle CRISI-V La belle verte (una actualització dels Papalagi). 20h.
Dissabte - 26
Curs: Càncer: el seu significat biològic i com acompanyar-lo. 10-14 i 16-20 h.

Març 2011

Dijous - 3
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 3 / 6. 20-22 h.
Divendres - 4
DVD-Fòrum: Cicle CRISI VI El camí a la utopia. Juan Manuel Sánchez Gordillo.
Dijous - 10
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 4 / 6. 20-22 h.
Divendres - 11
Cicle CRISI-VII: Per què ningú parla del que passa a Islàndia?. 20 h.
Dissabte - 12
Cicle CRISI-VIII: ABANS DE LA CRISI: Per guanyar-se la vida, cal perdre-la? AMB CRISI: Recuperar l'alegria de viure. 10-14 h.
Dijous - 17
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 5 / 6. 20-22 h.
Divendres - 18
Presentació del llibre Molly: història sobre els centres de menors a Catalunya (Molly: historia sobre los centros de menores en Cataluña). 20 h.
Dissabte - 19
Curs: La SIDA és un muntatge made in USA. 10-14 i 16-20 h.
Diumenge - 20
Curs: Formació de desmuntadors de la SIDA. 10-14 i 16-20 h.
Dijous - 24
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 6 / 6. 20-22 h.
Divendres - 25
Tertúlia: 11-M: ni PSOE-morets ni PP-ETA. Aproximació a la veritat. 20 h.
Dissabte - 26
Curs: Càncer: el seu significat biològic i com acompanyar-lo. 10-14 i 16-20 h.

Si és del vostre interès començar aquest curs en aquest mes de febrer, adreceu-vos a info@fundacioranda.org. També podeu trucar al 934194747. Si no ens hi trobeu, deixeu el missatge i us atendrem el més aviat possible.

* CURS D’APROFUNDIMENT EN EL GLOBÀLIUM:

Exposició de les vuitanta àrees d’un model global de la realitat: Model Major.

Adreçat a tota persona individual i a tot col·lectiu que hagin fet el curs d’introducció i vulguin continuar l’estudi del model sencer, amb un repàs de les àrees bàsiques i amb l’estudi de la resta de categories del model, fins a les 80.

Sessions de febrer: Els dilluns 14 i 28, de 19 a 20,30 h.

Professors: Manuel García i Joan Parés.

Si és del vostre interès començar aquest curs en aquest mes de febrer, adreceu-vos a info@fundacioranda.org. També podeu trucar al 93-4194747. Si no ens hi trobeu, deixeu el missatge i us atendrem el més aviat possible.

Us esperem a la:

Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs.
Rambla de Badal, 121, 1r.
08028 Barcelona.
Telèfon: 93-4194747

Autobús: 70 – Metro: Badal (Línia V) – Mercat Nou (Línia I) - Plaça de Sants (Línia I).

6. Agenda d'Ecoconcern entre febrer i juny del 2011.

Agenda d’activitats – segon quadrimestre del curs 2010-2011.

El passat dia 18 de desembre es va fer una sessió de treball per delimitar la programació del segon quadrimestre del curs 2010-2011, en referència a les activitats dels dimarts, que començaran a les 19:30 hores. Una vegada estudiades totes les propostes enviades per diferents sòcies i socis, es programen les següents:

Mes de febrer:

Dia 1: Xerrada col·loqui sobre «Responsabilitat Social Corporativa», com va sorgir i com ha evolucionat, amb Josep Ma Canyelles (expert en responsabilitat social i promotor de Responsabilitat Global).
Dia 8: Cinefòrum. Projecció del documental «Lucio, anarquista, atracador, falsificador, però sobre tot paleta», d’Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga.
Dia 15: Tema d’actualitat – «Els desnonaments d'habitatges», amb Ada Colau (Coordinadora de la plataforma afectats per la hipoteca).
Dia 22: Xerrada-col·loqui sobre «Qui tindrà cura de nosaltres?», una mirada crítica a la llei de dependència, amb Carme Alemany (Sociòloga).

Mes de març:

Dia 1: Xerrada-col·loqui sobre Presentació del número 101 de papers d’Innovació social – «Els reptes pendents d'Alexandre Deulofeu i les seves solucions segons Agustí Chalaux», amb Juli Gutièrrez Deulofeu (Enginyer agrícola) i Brauli Tamarit (membre d’EcoConcern).
Dia 8: Cinefòrum. Projecció del documental «¿Quién debe a quién?, la deuda ecològica» («Qui deu a qui?»), del grup Ekologistak.
Dia 15: Tema d’actualitat – A determinar.
Dia 22: Xerrada-col·loqui sobre «La immigració. Enemiga o aliada de la independència de Catalunya», amb Víctor Alexandre (periodista i escriptor en llengua catalana).
Dia 29: Xerrada col·loqui a determinar.

Mes d’abril:

Dia 5: Xerrada-col·loqui sobre «La sal de la mort», amb Roger Lloret Rios (Químic i meteoròleg especialista en aigües).
Dia 12: Cinefòrum. Projecció del documental «Una altre vida és possible - Homenatge a Catalunya II (2010)», de Joana Conill, Manuel Castells i Àlex Ruiz.
Dia 19: No hi ha activitat en ser dimarts de Setmana Santa.
Dia 26: Xerrada-col·loqui sobre «Aportacions de la ciutadania en la formulació de propostes mediambientals a Catalunya», amb Ma Àngels Alió Torres (Geògrafa UB). Sopar de Sant Jordi.

Mes de maig:

Dia 3: Xerrada-col·loqui sobre «Dimensions sociopolítiques de les cooperatives de consum ecològic. Aproximacions a tres col·lectius de Barcelona», amb Patrícia Homs (Biòloga i màster en antropologia).
Dia 10: Cinefòrum. Projecció del documental «El taxista Full», de Jo sol.
Dia 17: Tema d’actualitat – A determinar en el seu moment.
Dia 24: Taula rodona sobre «Xarxes d’intercanvis de coneixements, habilitats i serveis (sense diners)», amb Rafa Juncadella (Centre cultural Ton i Guida – Nou Barris) i María Toral (El Pati de l’intercanvi – Casc Antic).
Dia 31: Xerrada col·loqui sobre «Contradiccions en l’ús de la llengua catalana. Proposta d’un model superador», amb Jordi Miravet (Economista).

Mes de juny:

Dia 7: Xerrada-col·loqui sobre «ISO 26000. La nova norma ètica per a les empreses i els governs i la seva repercussió mundial», amb Jordi Griera (Enginyer industrial i Màster d’ESADE).
Dia 14: Cinefòrum. Projecció del documental «Los ojos cerrados de América Latina» («Els ulls clucs d'Amèrica Llatina»), de Miguel Mirra.
Dia 21: Assemblea ordinària d’Ecoconcern i Sopar de final de curs.

Ecoconcern-Innovació Social.
De la Mare de Déu del Pilar 15, principal.
08003 Barcelona.
Telèfon: 93-319.03.51.
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org

7. Agenda de Ciència i Esperit de febrer i març del 2011.

PROPERS ESDEVENIMENTS:

- Dia 12 de Febrer:

George Kavassilas a Barcelona: Un contactat que ve d'Austràlia a explicar les seves experiències sobre qui està rera del teló.

- Dies 5 i 6 de març:

VI Congrés de Ciència i Esperit a Madrid: Amb Daniel Estulin, l'autor del llibre «El Club Bilderberg», Enrique de Vicente, director de la revista Any Zero, Dr Fermín Moriano, deixeble del Dr . Hamer en la curació del càncer i un total de 16 ponents que parlaran sobre temes com la veritat del 11/Septiembre, el gran frau de la SIDA, societats secretes, alquímia i consciència.

- Dies 12 i 13 de Març:

1a Fira-Congrés d'Alimentació Conscient: Especialistes internacionals tractaran temes com el perill de l'aspartam, els glutamats, el fluor o els transgènics, aportant solucions com plantes prohibides que curen malalties greus. Amb més de 100 estands de petits productors que oferiran la venda de productes sans, ètics i ecològics. «Som el que mengem».

Organitza:

Ciència i Esperit.


8. Xerrada sobre les Caixes d'Estalvi a Ecoconcern, dijous 17 de febrer del 2011.


Dijous 17 de febrer a les 19,30 hores al local social
Què està passant amb les Caixes d'Estalvi? 

La reestructuració del sistema financer espanyol que s'està duent a terme amb la reforma de les Caixes d'Estalvi i l'avaluació de la importància de la mateixa per als interessos populars mereix una reflexió detallada. Dos membres del Seminari Taifa –Miren Etxezarreta i Francisco Ferrer– exposaran els seus anàlisis i la seva avaluació, amb elements comuns i les seves discrepàncies. 

Aquesta sessió s'ha programat com a part de la proposta del seminari TAIFA:
Proposta del seminari Taifa per a xerrades sobre temes d'actualitat, en economia 

Davant els durs atacs a les condicions de vida i drets socials que la població i les classes treballadores estan experimentant en aquests darrers temps, i convençuts que és important que les persones interessades tinguin la possibilitat de debatre sobre la natura d'aquests atacs, les seves causes i les seves conseqüències, el seminari Taifa es proposa iniciar unes xerrades de debat que puguin facilitar l'aprofundiment en la comprensió d'aquestes dinàmiques. L'anàlisi i el comentari serà des del punt de vista de les classes populars. 

Les xerrades tindran una periodicitat mensual i tindran lloc a Ecoconcern a les 19:30h. Es proposa que un ponent faci una exposició prèvia d'uns 45 minuts i es dediquin al debat uns altres 30 o 45 minuts. Els ponents seran membres del seminari Taifa tot i que ocasionalment es contempla convidar altres ponents. El programa es beneficia de la cooperació d'Ecoconcern, que presta el suport logístic. 

ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Pangea, internet solidari.

9. Conferència Institut Nova Història, dimarts 22 de febrer del 2011.

L'Institut Nova Història
Us convida a la presentació de la investigació: 

La Descoberta Catalana d'Austràlia
PROVES DOCUMENTALS 

a càrrec
d'en Manel Capdevila 

Dimarts 22 de febrer
Al Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona
Rda. Universitat, 1, entrada per l'Hotel Conestable
Sopar a les 9 del vespre i conferència a 2/4 d'11. 

PREU:
Adscrits a l'Institut Nova Història: 17€
Preu per a la resta d'assistents: 22€ 

Cal inscriure's abans del dia 25 a info@novahistoria.org, places limitades 

Consulteu la resta d' activitats d'aquest mes a :


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada