divendres, 4 de març del 2011

Entrevista a Josep Pàmies a La Directa. Agendes març.


1. Text en català.

(Text en català).

Us informem de noves aportacions en una nova entrada del bloc «Evolució Terra»:


1. Entrevista a Josep Pàmies al setmanari La Directa.

Us oferim una altra entrevista al pagès ecològic Josep Pàmies, aquest cop publicada al setmanari La Directa, després de la que va aparèixer a la revista mensual Discovery Dsalud i que podeu veure dins l'adreça següent:


A la fi d'aquesta nova entrevista us oferim enllaços per les persones que vulguin més informació o bé els productes especificats.

La Directa. Número 215. Dimecres, 9 de febrer del 2011.

La indirecta. L'entrevista.

Josep Pàmies. Pagès i impulsor de la plataforma «Som lo que sembrem».

«Ara cultivem aquelles males herbes que abans matàvem amb herbicides».

Josep Pàmies fa de pagès a Balaguer des de fa més de 30 anys, continuador d'una tradició familiar amb quatre generacions d'història en l'horticultura. Fruit de la seva pròpia inquietud i experiència al camp, va iniciar –ja fa una dècada– una forta militància en la lluita contra els transgènics i a favor d'un canvi en l'agricultura que ens porti cap a la sobirania alimentària. En aquesta línia, és un dels impulsors de la plataforma «Som lo que sembrem».

Oriol Andrés.

Quan tu vas començar a fer de pagès, no es devien conèixer els transgènics, oi?

No. Jo vaig començar als setze anys, cap als anys 60. Dels transgènics, deu fer uns dotze anys que s'en va començar a parlar. Llavors, començava la implantació bèstia a l'agricultura del que es deia la revolució verda: productes químics com herbicides, fungicides, plaguicides... A mi em va il·lusionar perquè creia que era revolucionari, que amb menys feina podies tenir la mateixa producció. Això, amb el temps, va anar canviant fins que, fa uns anys, em vaig adonar que els ecologistes tenien raó.

Com va ser aquest procés?

Veia que les meves terres ja no podien produir més, que estaven saturades de química. Cada vegada necessitàvem productes més potents, més tòxics i més cars que, poc a poc, feien inviable l'explotació. Llavors, em vaig adonar que havíem estat enganyats durant molts anys, que ens havíem equivocat en la manera de produir. I vam començar a canviar cap a una agricultura més ecològica fent petits canvis, amb por de fer-los ràpidament per si la cosa es col·lapsava a nivell econòmic, ja que teníem entre quinze i vint persones treballant. Els canvis van ser molt graduals fins que, fa deu o dotze anys, em vaig assabentar que les llavors transgèniques –aquelles que ja no poden reproduir més– les produïa la mateixa indústria farmacèutica a qui els pagesos compràvem els herbicides, els insecticides... Les mateixes empreses que fan medicaments que no curen. Llavors vaig fer un canvi radical.

I ara, què cultiveu principalment?

Produïm enciams –d'aquells de colors– per la restauració, col xinesa, verdures, flors comestibles, herbes silvestres per fer amanides... Ara cultivem moltes d'aquelles males herbes que abans matàvem amb els herbicides perquè també hem redescobert que tenen propietats medicinals i nutritives. Cultivem la diversitat.

Des del govern, es diu que l'agricultura no podrà sobreviure sense transgènics... Què hi respons?

Des que hi ha transgènics, cada dia pleguen pagesos que tampoc no poden viure. A més, s'encareix la producció perquè les llavors transgèniques són més cares i no produeixen més. Però els interessos polítics i econòmics fan que els propis organismes d'investigació es decantin cap als transgènics quan ells mateixos demostren als camps d'assajos que no són més rendibles. És tota una màfia política, econòmica i farmacèutica que ens està dient cap on hem d'anar.

Una filtració de Wikileaks mostrava que l'Estat espanyol va demanar als EUA que pressionés la Unió Europea a favor dels transgènics. L'oponent és fort, però, se'l pot vèncer?

Sí, home. Encara que no en tinguessis la prova fefaent, ja ho sabies, que hi havia aquesta conxorxa. La ministra de Ciència i Investigació venia d'una empresa de biotecnologia. Però això està caient. Si es fes un referèndum, com a Suïssa, segur que la gent diria que no vol transgènics. El que passa és que, aquí, la democràcia directa fa por. Potser quan ens en cansem també decidirem que no anem a votar fins que no puguem tenir democràcia directa, amb referèndums vinculants; no només per decidir si som un país, sinó també quines solucions econòmiques i socials implantem al país. Això està guanyat, tard o d'hora s'acabarà... perquè aquest model és insostenible.

Tu, a més, cultives i ets un gran defensor de l'estèvia. Què és?

L'estèvia és una d'aquelles poques plantes mestres, que pots prendre tota la vida i amb tantes propietats que sembla impossible: antidiabètica, va bé per la hipertensió, per l'ansietat, per baixar el colesterol i els triglicèrids, per reduir –a vegades– els tumors prostàtics... Em va acabar d'obrir els ulls, sobretot, el negoci brut que hi ha darrere la indústria farmacèutica. Va ser a través d'una associació de pares de nens diabètics americans que lluitaven perquè es prohibís l'espartam, un edulcorant cancerígen –però legal durant molts anys– produït per Monsanto, que també fa els transgènics. Em vaig assabentar de tota la maquinària dedicada a l'autorització i la comercialització ràpida de certs productes –encara que siguin tòxics–, mentre plantes meravelloses com l'estèvia estaven prohibides per la Unió Europea. I encara ho està avui. Vaig decidir cultivar-la. Sabia que era una utopia llavors, però, a vegades, les utopies es converteixen en realitat i, avui dia, a Espanya –i a Catalunya sobretot– pots plantar i vendre estèvia (tot i que està prohibida) sense que les autoritats s'atreveixin a fer res. M'han obert dos expedients sancionadors greus per vendre-la i etiquetar-la, però han prescrit per cansament de les administracions. Els hem guanyat a força de desobeir.

Per on passa el futur del camp?

El futur del camp passa perquè pensem a alimentar les poblacions més pròximes, per la sobirania alimentària. Ara, per exemple, des de fons d'inversió, s'estan retenint cereals en magatzems i això ha inflat el preu gairebé un 100% en pocs mesos. Quan l'aliment s'ha convertit en un negoci, en qualsevol moment, amb aquestes jugades, hi pot haver problemes molt greus de desabastiment. Aquí ens sembla que, com que som rics, podem comprar al preu que sigui. Però això, a països més pobres, ja ha provocat que milions de persones hagin pogut morir de gana. L'agricultura és un dels sectors que sempre s'ha menyspreat, pensant que els aliments ja vindran del Marroc, de la Xina, o dels grans lobbies dels EUA, però és un error i algun dia ho podem pagar car.

Més informació a:

Bloc d'en Josep Pàmies:


Web de la Dolça Revolució de les Plantes Medicinals, on es pot aconseguir, entre altres coses, plantes d'estèvia, la seva fulla seca o bé endolçant d'estèvia en pols:


Web del setmanari La Directa:


2. Llibres recomanats.

Ja sabem que, en indrets com un bosc o una platja, un bon llibre és millor llegir-lo en paper, però hi ha ocasions que posar un llibre en suport magnètic a Internet permet divulgar el seu contingut a molta més gent, encara que després hi hagi persones a les quals els cal imprimir-lo.

Podeu llegir o descarregar-vos gratuïtament l'interessant llibre en castellà «El rapto de Higea», escrit per Jesús García Blanca, mestre de Málaga, emprant el següent enllaç:


També podeu accedir al bloc del mateix autor, dins l'enllaç següent:


Aquí teniu una entrada d'un altre bloc on es fa una crítica constructiva del llibre de G. Mambretti i J. Séraphin, titulat: «La medicina patas arriba. ¿Y si Hamer tuviera razón?», editat en castellà per Obelisco:


L'adreça principal d'aquest bloc és:


Finalment, us informem de la recent publicació en castellà d'un resum molt econòmic de la Nova Medicina Germànica.

Un excel·lent resum en 80 pàgines, amb llenguatge planer i assequible, que introdueix de ple en la Germànica Nova Medicina i ens ajuda a percebre la gènesi de malalties els diagnòstics de les quals sonen sempre amenaçadors, sota una perspectiva nova, brillant i la comprensió ens pot resultar vital.

ISBN: 978-84-96127-49-4

PVP 6 € + despeses tramesa.

Les comandes poden fer-se a l'editorial:

«Amici di Dirk ®» Edicions de la Nova Medicina SL

A través del correu electrònic:


Per correu postal:

Apartat de Correus 209.
29120 Alhaurín el Grande.
(Màlaga, Spain).

Per Fax:

(034) 952-49.16.97.

O també a la Botiga online:


3. Primeres Jornades d'Història i Censura, març del 2011.

PRIMERES JORNADES D'HISTÒRIA I CENSURA
Organitzades per:

Institut Nova Història

Associació per tenir cura de la vida en un planeta viu

LA FALSIFICACIÓ DE LA HISTÒRIA DE LA CATALUNYA IMPERIAL PER LA CENSURA ESPANYOLA (s. XV, XVI i XVII)
Rastres, proves i documents.

Una aproximació a les lleis censores i de control ideològic dels segles XVI i XVII a l'Estat espanyol. Amb les referències de les lleis i de com les van viure diversos autors a través del que ens en van deixar dit en llurs obres. En el curs s'hi mostrarà també com, tot i la censura, han quedat moltíssims rastres que ens permeten entrellucar, en alguns casos (El cantar del mío Cid,...; «Marco Polo»,...; Sixte IV, Juli II,...; «León Battista Alberti»; «San Juan de la Cruz»,...; «Leonardo da Vinci»; «El Greco», «Lope de Vega»; «Velázquez»,...; «Espinoza»,...), o veure nítidament, en d'altres («El Gran Capitán»; Colom, els germans Ianyes-Pinçon, el pare Bartomeu Cases, «Hernán Cortés»,...; Joan de la Cossa, «John Cabot»,...; Jeroni Bosch,...; La celestina, Amadís de Gaula; Garcilasso, El lazarillo de Tormes, «Cervantes» i El Quixot,...; «Santa Teresa de Jesús»,...), qui eren aquells autors i artistes, en quina llengua van escriure i en quin país es va esdevenir la seva vida i la vida dels seus personatges literaris o històrics.

De 8 a 10 del vespre
Cada sessió començarà amb una conferència d'una hora (aprox.) i la resta de temps de debat

MARÇ
Dijous, 3: Documental:
L'apropiació del descobriment d'Amèrica. Una conspiració d'Estat?, de David Grau.
Dijous, 10:
El que ha quedat després d'esborrar el passat (1).
Dijous, 17:
El que ha quedat després d'esborrar el passat (2).
Dijous, 24: Documental:
L'enigma Cervantes, de David Grau i Jordi Bilbeny.


Jordi Bilbeny
Escriptor i investigador. Cap de Recerca de L'Institut Nova Història.

Contribució: 90 € per tot el cicle. 20€ per sessió solta
Socis INH i P-21 (i entitats col·laboradores): 33% descompte
NOTA: Que ningú deixi de venir per raons econòmiques

Lloc:
Plural-21.
Cartagena, 230, 5è 1a (tocant a Mallorca)
08013 Barcelona

4. Agenda de Plural 21, març del 2011.

President d’Honor: RAIMON PANIKKAR
(des del 6-10-1999 al 26-8-2010 †)

Associació membre de la Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans

Número del Registre d’Associacions:
Espanya: 165.827
Catalunya: 22.986

Cartagena, 230, 5º 1ª (tocant a c/ Mallorca)
Telèfon: 93.450 13 00
Metro: L2 Encants, L5 Sagrada Família
Bus: 15, 19, 33, 34, 35, 43, 44, 50, 51, 62, 92, B20, B24

Cicle Divulgatiu:
PROGRAMACIÓ MARÇ 2011

Dijous 3 març 20-22h.
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 3 / 6
Per primera vegada, Jordi Bilbeny, filòleg i investigador punta de l'Institut Nova Història (INH) (http://www.novahistoria.org/), exposa en un cicle de sis conferències una panoràmica de les investigacions que dirigeix. Els que el coneixen per alguna de les seves conferències i textos sobre la catalanitat de «Cristòfor Colom» i de la primera fase de la conquesta d'Amèrica (fins 1520, aproximadament), o de «Cervantes» i «El Quixot», tenen ara l'oportunitat de conèixer l'enorme abast del conjunt de les seves troballes, que abasten des del segle XI fins avui.
III L'apropiació del Descobriment d'Amèrica. Una conspiració d'Estat, de David Grau.
Contribució: 20 € per sessió solta, si t'apuntes a les dues sessions restants es realitza un descompte del 33%
Socis INH i P-21 (i entitats col·laboradores): 33% descompte
Més informació sobre l'activitat en:

Diumenge, 6 març, a les 12:50 a Madrid.
Conferència: Desmuntar la SIDA un muntatge made in USA
Al Congrés Ciència i Esperit (http://www.cienciayespiritu.com/) Lluís Botinas, investigador independent, president de Plural-21. Autor d'EL VIH / SIDA ÉS UNA FICCIÓ. Preguntes per desmuntar la SIDA, un invent made in USA (en procés d'edició).
Més informació sobre l'activitat:

Dijous 10 març 1920-22h
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 4 / 6
Per primera vegada, Jordi Bilbeny, filòleg i investigador punta de l'Institut Nova Història (INH), exposa en un cicle de sis conferències una panoràmica de les investigacions que dirigeix.
IV El que ha quedat després d'esborrar el Passat (1).
Contribució: 20 € per sessió solta, si t'apuntes a les dues sessions restants es realitza un descompte del 33%
Socis INH i P-21 (i entitats col·laboradores): 33% descompte
Més informació sobre l'activitat:

Dijous, 17 març 1910-14h
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 5 / 6
Per primera vegada, Jordi Bilbeny, filòleg i investigador punta de l'Institut Nova Història (INH), exposa en un cicle de sis conferències una panoràmica de les investigacions que dirigeix.
V El que ha quedat després d'esborrar el Passat (2).
Contribució: 20 € per sessió solta, si t'apuntes a les dues sessions restants es realitza un descompte del 33%
Socis INH i P-21 (i entitats col·laboradores): 33% descompte
Més informació sobre l'activitat:

Dissabte 19 març, de 10-14 i 16-20 h.
Curs: La SIDA és un muntatge made in USA
S'expliquen els elements científics i tècnics per a comprendre que la SIDA no és una malaltia a tractar (ni tan sols alternativament) sinó un muntatge a desmantellar.
Lluís Botinas, investigador independent, president de Plural-21. Autor d'EL VIH / SIDA ÉS UNA FICCIÓ. Preguntes per desmuntar la SIDA, un invent made in USA.
Aportació: 80 euros
Més informació sobre l'activitat:

Diumenge 20 març, de 10-14 i 16-20 h.
Curs: Formació de desmuntadors de la SIDA
Per a persones que, entès que la SIDA és un muntatge, vulguin dedicar part del seu temps, energia i creativitat a desmantellar (p. ex., Declarant Territori lliure de SIDA)
Lluís Botinas, investigador independent, president de Plural-21. Autor d'EL VIH / SIDA ÉS UNA FICCIÓ. Preguntes per desmuntar la SIDA, un invent made in USA
Aportació: Voluntària per a una Conferència Internacional ACABAR AMB LA SIDA
Més informació sobre l'activitat:

Dijous, 24 març 1920-22h.
HISTÒRIA I CENSURA de Catalunya per l'Estat Espanyol - 6 / 6
Per primera vegada, Jordi Bilbeny, filòleg i investigador punta de l'Institut Nova Història (INH), exposa en un cicle de sis conferències una panoràmica de les investigacions que dirigeix.
VI L'enigma Cervantes, de David Grau i Jordi Bilbeny.
Contribució: 20 €
Socis INH i P-21 (i entitats col·laboradores): 33% descompte.
Més informació sobre l'activitat:

Divendres, 25 març a les 20h.
DVD-Fòrum: Network (un món implacable) 1976.
Guanyadora de 4 Oscars mostra el poder de la televisió retratant un món competitiu on l'èxit i els rècords d'audiència imposen la seva dictadura. Potser Network, el 1976, fos una advertència del que podria passar, però va acabar sent tot un presagi, fins i tot s'ha quedat curta en alguns aspectes.

Dissabte 26 març 1910-14h i 16-20h.
Curs: el càncer, un procés biològic amb causes perfectament conegudes, reverteix espontàniament quan les causes cessen d'alterar l'equilibri.
Antonio Tagliati, investigador independent, responsable de l'àrea càncer de Plural-21.
Aportació: 50 euros.

CAL INSCRIPCIÓ PER ASSEGURAR REALITZACIÓ DEL CURS I PLAÇA.

DESCOMPTE: 33% en els cursos per a soci/es, aturats/es, jubilats/ades i estudiants

NOTA: Que ningú deixi de venir per raons econòmiques.
A més: Conferències gratuïtes a les 20h.

Cada dimarts: CÀNCER: un procés biològic al nostre servei.

Cada dimecres: DESMUNTAR LA SIDA.
La SIDA no és una malaltia a tractar sinó un muntatge made in USA a desmantellar.

Plural-21,
Associació per a la cura de la vida en un planeta viu
Cartagena 230, 5 º 1 ª (tocant c / Mallorca. Metro L2 Encants, L5 Sagrada Família)
Telèfon: 93 450 13 00

5. Agenda Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs.

Agenda de març del 2011:

Entre d'altres:

- Diumenge, 6 de març a les 13 h.: Trobada a la Plaça de Sant Jaume. Document per ser llegit: UN NOU MIL·LENI LLUMINÓS PER A LES NACIONS DE LA TERRA de Lluís M. Xirinacs.

Amb el suport de germanies.




- Curs: UNA LECTURA D'EL FEDÓ: Es farà una sessió més de les previstes. Dates que falten: 8 i 22 de març. De 19,30 a 21 h. A càrrec d'Àngels Baldó. A la seu de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs.

- Dissabte, 12 de març a les 11 h.: Passi del DVD Lluís M. Xirinacs: Vers una mentalitat global. Enregistrament: 21 de gener de 1993.
Branca d'Audiovisuals. A la seu de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs.

Consulteu també les Darreres entrades i Obra i biografia (http://xirinacs.cat/obra/).



* Publicació del CENTRE D'ESTUDIS JOAN BARDINA:
Suggeriments de nous camins socials, econòmics i polítics:



- Lluís M. Xirinacs. Primera història humana - Agustí Chalaux i Brauli Tamarit. Petita història de la moneda - Agustí Chalaux. Què és el diner? - Agustí Chalaux. Una eina per a construir la pau - Magdalena Grau i Agustí Chalaux. Introducció al Sistema General - Lluís M. Xirinacs i Agustí Chalaux. Sistema General: Economia i societat en 60 punts.
Consulteu http://www.bardina.org/
Enllaç al bloc: http://bardina.blog.pangea.org/lang/es-es/2010/11/17/llibres-i-videos-disponibles-per-a-la-venda/

Gràcies per tot, amics!

Us esperem a la:

Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs.
Rambla de Badal, 121, 1r.
08028 Barcelona.
Telèfon: 93-4194747
Autobús: 70 – Metro: Badal (Línia V) – Mercat Nou (Línia I) - Plaça de Sants (Línia I).

6. Agenda d'Ecoconcern març del 2011.

Agenda d’activitats dels dimarts. Març del 2011.

Les activitats es faran al local social, carrer Mare de Déu del Pilar, 15 principal (molt a prop del Palau de la Música), excepte aquelles per a les quals s’especifiqui un lloc diferent.

Dimarts 1 de març a les 19:30 hores.
Xerrada-col·loqui: Presentació del número 101 de papers d’Innovació Social: «Els reptes pendents d’Alexandre Deulofeu i les seves solucions segons Agustí Chalaux», amb Juli Gutiérrez Deulofeu (Enginyer Agrícola) i Brauli Tamarit (membre d’Ecoconcern). Brauli Tamarit ens convida a conèixer dos catalans universals del segle XX que han passat inadvertits, perquè han gosat qüestionar els corrents de pensament «políticament correctes» i cercar com establir un vincle entre les qüestions i les respostes que formulen. És per això que en la conclusió del paper se’ns diu: Alexandre Deulofeu, amb la seva teoria, ens adverteix d’uns possibles perills i amb la seva labor activa per la pau, ens dóna exemple. Agustí Chalaux i el seu equip, paral·lelament, ens donen una eina amb el seu model. Amb aquesta eina i les solucions expressades, podem superar amb èxit aquests reptes, demostrant, amb aquest redreçament del rumb dels humans, fins ara egoista a curt termini, que mereixem continuar existint. A continuació, podrem fer ascendir el nostre planeta i la Humanitat en el camí de l’evolució col·lectiva.

Dimarts 8 de març a les 19,30 hores.
Cinefòrum amb la projecció del documental «¿Quién debe a quién?, la deuda ecològica» («Qui deu a qui?»), del Grup Ekologistak. Els països del Nord o països enriquits gasten el 80% dels recursos naturals i energètics. Aquest model injust amaga un gran deute ecològic cap el Sud. Es parla del deute financer de molts països del Sud amb bancs i governs del Nord, però tenint en compte el deute ecològic del Nord amb el Sud, realment: Qui deu a qui?.

Dimarts 15 de març a les 19:30 hores.
Tema d’actualitat: «Els desnonaments d'habitatges», amb Ada Colau (Coordinadora de la Plataforma afectats per la hipoteca). A les darreres dècades, l'estat espanyol s'ha caracteritzat per una vulneració generalitzada del dret a l'habitatge, amb una política econòmica que ha tractat l'habitatge com un bé d'inversió en lloc de com un dret fonamental. Fruit d'aquesta política, en els darrers anys vam assistir a l'escalada de preus que van portar a l’inflament de la bombolla immobiliària, deixant a bona part de la població amb greus dificultats d'accés a un habitatge digne. Amb la crisi, a aquesta problemàtica no resolta se n'afegeix una de nova igual o més dramàtica: els desnonaments massius per motius econòmics, especialment fruit de les execucions hipotecàries, que avui ja afecten a quasi 300.000 famílies a tot l'estat.

Dimarts 22 de març a les 19:30 hores. Xerrada-col·loqui: «La immigració. Enemiga o aliada de la independència de Catalunya», amb Víctor Alexandre (periodista i escriptor en llengua catalana). D’acord amb les reflexions que faig en el llibre «Nosaltres els catalans», parlarem d’aquestes coses, dels drets i deures de les persones i dels pobles, del dret a viure a qualsevol lloc de la Terra i del deure de respectar la llengua i la cultura de la seva gent, de la necessitat de foragitar les ombres del prejudici, del recel i del racisme i de fer que arreli dintre nostre la ferma convicció que, més enllà de la raça animal, no hi ha cap més raça al món que la raça humana. Una raça humana configurada amb milers d’identitats col·lectives una de les quals som nosaltres, els catalans.

Dimarts 29 de març a les 19,30 hores. Xerrada-col·loqui: «La reforma de les pensions, el pacte social i les seves repercussions», amb membres del col·lectiu TAIFA. Des de principis de 2010 l'economia espanyola s'ha vist sotmesa a grans pressions des de les institucions internacionals i els mercats financers. La magnitud del deute del país sembla haver facilitat una forta pressió sobre el govern espanyol per tal de sotmetre el país a un dur programa d'ajustaments que ha suposat una severíssima política econòmica que ha conduït a deteriorar les condicions de vida, de treball i drets socials de la població. Entre les mesures més recents s’hi destaquen la reforma de les pensions i el pacte social que han signat el govern, la patronal i els sindicats, i que, sens dubte rebrà el suport de la majoria dels partits polítics. En aquesta xerrada es proposa repassar les mesures i intentar avaluar les repercussions de les mateixes en les condicions de vida i els drets socials de les classes populars i el teixit democràtic del país.

Ecoconcern-Innovació Social.
De la Mare de Déu del Pilar 15, principal.
08003 Barcelona.
Telèfon: 93-319.03.51.
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org

7. Agenda de Ciència i Esperit de març del 2011.

A Madrid, aquest cap de setmana (5 i 6 de Març de 2011).
VI Congrés Ciència i Esperit Madrid.
«Dogmes de la ciència que impedeixen el progrés de la Humanitat».

Ponents i temes:

Enrique de Vicente, Director i fundador de la revista Any Zero: «Què està passant?».
Daniel Estulin: Autor de «El Club Bilderberg».
Àngel Gràcia: «L'aigua de mar i el full de ruta de la Salut».
Rafael López Guerrero: «Fonaments científics de la consciència: La nostra connexió amb l'Univers: el diferencial König-Guerrero».
Loretta Polgrossi: «Chemtrails: manipulació del Temps i de l'Espai».
Pedro Pozas: «Herois del Silenci».
Jose Luis C. de http://mundodesconocido.com: «Alquímia: A la recerca de la pedra filosofal».
Ana Rogelia Monsalve: «Nutrició i medicina quàntica».
Luis Arturo Fruits: «Hologrames, Geometria i Genètica. (Hologeometrogenètica)».
Xavier Pere i Blanca: «La Consciència de l'Ésser».
Marysol González Sterling: «La psico-fisiologia de la consciència, com vam perdre el paradís i ens vam quedar en la tercera dimensió».
Javier Pérez Nieto: «Magus REX UMBRA».
Constança Rua: «La Astrologia com a resposta».
Lluís Botinas: «El gran engany de la SIDA».
Jesús Torrellas: «La Ufología per dins. El que mai ens van explicar».
Keyla: «Dansa del Temple».
Greg Grisham (El Ojo) i Caballero Alcor: «Les conseqüències psicosocials que va tenir el 11/Sep».

PROGRAMA:
DISSABTE DIA 5:

9:00 Lliurament d'acreditacions.
9:40 Miguel Celades, obertura del Congrés.
09:50 Keyla: «Dansa del Temple».
10:00 Ana Rogelia Monsalve: «Nutrició i medicina quàntica».
11:00 Luis Arturo Fruits: «Hologrames, Geometria i Genètica (Hologeometrogenética)».
12:00 Pausa
12:20 Keyla: «Dansa del Temple».
12:30 Xavier Pere i Blanca: «La Consciència de l'Ésser».
13:30 Rafael López Guerrero: «Fonaments científics de la consciència: La nostra connexió amb l'Univers: el diferencial König-Guerrero».
14:30 Pausa per dinar
16:00 Jose Luis C. de http://mundodesconocido.com: «Alquímia: A la recerca de la pedra filosofal».
17:00 Marysol González Sterling: «La psico-fisiologia de la consciència, com vam perdre el paradís i ens vam quedar a la tercera dimensió».
18:00 Pausa
18:30 Enrique de Vicente, Director i fundador de la revista Any Zero: «Què està passant?».
19:30 Debat amb els tres ponents de la tarda.

DIUMENGE DIA 6:

9:30 Acreditacions i obertura de portes.
10:00 Javier Pérez Nieto: «Magus REX UMBRA».
10:50 Constança Rua: «La Astrologia com a resposta».
11:40 Loretta Polgrossi: «Chemtrails: manipulació del Temps i de l'Espai».
12:30 Pausa
12:50 Lluís Botinas: «El gran engany de la SIDA».
13:40 Pere Pozas: «Herois del Silenci».
14:30 Pausa per dinar
16:00 Jesús Torrelles: «La Ufología per dins. El que mai ens van explicar».
17:00 Greg Grisham (El Ojo) i Caballero Alcor: «Les conseqüències psicosocials que va tenir el 11/Sep».
18:00 Pausa
18:30 Àngel Gràcia: «L'aigua de mar i el full de ruta de la Salut».
19:30 Daniel Estulin: Tancament del Congrés.

Hotel Vincci Soma
C / Goya, 79 28001 Madrid
Tel: +34 914357545
Fax: +34 914310943
Preu especial habitacions Congrés Ciència i Esperit: 90 E + iva
Preu inscripcions: 50 Euros

I a Barcelona, el següent cap de setmana: 12 i 13 març 2011

«SOM EL QUE MENGEM».

Programa:

Dissabte 12.

08:30 Recepció d'assistents.
09:00 Videos impactants de denúncia sobre alimentació.
09:30 Miguel Celades Rex. presentació del congrés i la xerrada: Alimentació actual: el futur robat a la humanitat.
10:30 Sr Nicolás Olea Serrano. Pesticides, detergents, plàstics i les conseqüències sobre la salut.
11:30 Pausa.
12:00 Angel Gràcia (Miami). L'aigua del mar com aliment.
13:00 Sr Ramon Rosell. El verí del fluor.
14:00 Pausa dinar i visita a la Fira d'Alimentació Conscient.
16:00 Sra Marga Roldán. Els interessos econòmics i la manipulació darrera d'un plat de menjar.
17:00 Sr Karmelo Bizkarra. Salut individual i millores derivades d'una alimentació vegetariana.
18:00 Pausa.
18:30 Jorge Pérez-Calvo Soler. Nutrició energètica, bases per a una alimentació amb sentit.
19:30 Josep Pàmies. Plantes prohibides per curar malalties greus.
20:30 Fi de la jornada.

Diumenge 13.

09:30 Recepció d'assistents. Videos impactants de denúncia sobre alimentació.
10:00 Miguel Celades Rex. Presentació del Congrés.
10:30 Sr Felipe Hernández. Alimentació moderna: excés de tòxics i deficiència en nutrients.
11:30 Pausa.
12:00 Miquel Vallmitjana. Els transgènics, una amenaça en expansió.
13:00 Sra Lucía Redondo Cuevas. L'altra cara de la llet.
14:00 Pausa dinar i visita a la Fira d'Alimentació Conscient.
16:00 Sra M. Dolors Raigón. Demostració IN SITU dels nitrits en els aliments.
17:00 Cooperativa Integral Catalana. Agroecologia i cooperativisme per recuperar la sobirania alimentària.
18:00 Pausa.
18:30 Sra Montse Bradford. Alimentació energètica, conscient i sostenible.
19.30 Sra Suzanne Powell. La Importància d'una alimentació sana i lliure de substàncies tòxiques.
20:30 Fi del Congrés.

AUDITORI AXA
L'ILLA DIAGONAL
BARCELONA

Més informació:

Telèfon: 93-362.37.00

Preu de la inscripció:

- 1 jornada (dissabte o diumenge): 15 euros.

- 2 jornades: 30 euros.

OBERTES LES INSCRIPCIONS.

Congrés Alimentació Conscient

I en els propers mesos:

- II Cimera de Exopolítica i Exociencias

- Energies Lliures.

Organitza:

Ciència i Esperit.


8. La cara amagada (que amaguen) de Líbia.

Us informem d'una interessant valoració de la situació a Líbia, tant actual com anterior. Un estat amb un règim molt criticat i que ha comès errades, però que havia desterrat la indigència del seu sòl, cosa que no poden afirmar altres estats que l'amenacen envair. Tot i així us oferim aquest article, reivindicant el respecte al lliure albir de les persones i de les nacions, però també reivindicant l'eliminació de la misèria material de la Humanitat, perfectament possible amb els recursos materials, energètics i científics del nostre planeta.

Títol: La cara amagada (que amaguen) de Líbia.

Text de l'article:

Les revoltes socials en el Nord d'Àfrica i en altres llocs del món musulmà, han donat lloc al fet que EUA i els seus socis tornin a la càrrega contra Líbia. El pretext és un supòsat bombardeig de civils, sobre el qual jo almenys tinc els meus dubtes, no sigui que es repeteixi el cas de les armes de destrucció massiva.

Per això utilitzen a l'OTAN, una organització més que desprestigiada que –aquesta sí– no només massacra població civil un dia sí i altre també (47 civils afganesos, fa uns dies) sinó que ha arribat a fer publicitat del seu armament amb bombardejos sobre grups de persones que enarboraven banderes blanques (documental sobre l'Iraq, del Canal 24 hores, retransmès fa unes setmanes) i que van quedar convertides en una carnisseria. L'OTAN, com un Polifem que necessités devorar personatges i països periòdicament, es disposa ara a atacar Líbia. Però qui són els que donaran a Líbia lliçons de drets humans? Els de Guantánamo, els que torturen presoners i realitzen assassinats selectius, els que van ocasionar un milió de morts a l'Iraq?

A Líbia cal situar-la en el seu context geogràfic, que no és Europa. Però els seus dirigents no tenen res a veure amb els d'Egipte o Tunísia (on hi ha tanta pobresa), ni amb els dels Emirats Àrabs, Kuwait... o Oman (a la celebració dels 40 anys en el poder d'aquest sàtrapa TVE li va dedicar 10 minuts de telenotícies), per referir-nos a alguns tan complimentats últimament. A Líbia s'ha repartit la riquesa.

La política líbia –que no es pot mesurar amb paràmetres occidentals– és el resultat d'un delicat equilibri entre tribus i clans, a través del Congrés Popular General, amb un sistema de representació directa, la Jamahiriya, basada en assemblees i comitès populars, a nivell local, regional i nacional.

L'objectiu de Gaddafi era aconseguir un sistema polític intermedi entre el capitalisme i el comunisme, que els ha funcionat, fins al punt que Líbia té la major renda per càpita d'Àfrica. I el major índex de desenvolupament humà d'aquest continent, segons el Programa PNUD, de l'ONU (podeu comprovar-ho per Google). És a dir, els grans èxits en sanitat, en educació, en renda familiar, longevitat, etc. de tota Àfrica. Els nens estan tots escolaritzats i pels estudiants que ho desitgin el Govern libi concedeix beques a l'estranger (estudis, màster, especialitats, doctorats...) Agradi o no Gaddafi, això és inqüestionable.

El seu sistema sanitari compta amb les tecnologies més avançades i els especialistes més ben pagats del món. I les rendes del petroli beneficien a tota la població, fins al punt que «un dels problemes de Líbia –em comentava un amic que coneix bé el tema– és que molta gent ha passat del camell al Mercedes, i això costa assumir» . Per això s'explica que aquest país, amb 4.000.000 d'habitants tingui altres 2.000.000 d'estrangers, que són els que es dediquen, entre altres coses, als treballs que no volen els libis (labors agrícoles, hivernacles, recollida d'escombraries , etc.) A part, és clar, de les nombroses empreses –moltes espanyoles– que tenen substanciosos contractes a Líbia i desplacen aquí el seu personal. Líbia dóna molts llocs de treball.

Ningú va veure mai a un libi en pastera, i és que, com deia D. Manuel Fraga, en aquell viatge que va realitzar a Líbia, i que tantes crítiques li va implicar: «Vostès diran el que vulgui, però jo no he vist cap libi demanant almoïna».

Gaddafi en aquests moments, amb la campanya orquestrada en contra, és un sàtrapa genocida (busquin pels voltants a qui estigui net de culpa). Però els que el coneixen el defineixen com un coronel revolucionari i idealista, que des de petit va destacar en els seus estudis. Fill de pastors, de la Tribu dels Gaddafa, el seu avi patern va morir combatent als italians, que van envair el país, i el seu pare va patir molts anys de presó.

Quan va arribar al poder, va nacionalitzar companyies petrolieres –com la British Petroleum, que la té sentenciada– guanyant el control de l'economia petroliera per distribuir els seus beneficis entre la població líbia. Va nacionalitzar tantmateix nombrosos bancs.

Un altre dels seus èxits va ser aconseguir la retirada dels darrers soldats britànics, que encara campaven a la zona fronterera amb Egipte. Es va bolcar en les obres públiques i en els equipaments per a la seva gent. Esmentem la seva aposta per les tecnologies punta en sectors emergents, com el sistema de captació d'aigua en el desert, basat en atrapar núvols, mitjançant unes estructures metàl·liques, que semblen palmeres, i que han aconseguit una autèntica revolució verda, amb la plantació de milions d'arbres en aquest medi hostil.

Però... el problema de Líbia és el petroli. El 15 d'abril de 1986, esquadrons de la VI Flota nord-americana i del Regne Unit van atacar amb bombes i míssils nombrosos objectius libis, població civil inclosa. Hanna, la filla de Gaddafi de 15 anys, va morir en el bombardeig. L'atac va ser condemnat per l'ONU.

Aquest cop sembla que l'han preparat millor. El Consell de Seguretat ha disposat embargar els comptes de Líbia, dur a Gaddafi davant d'un Tribunal Penal Internacional (Per quan Bush?) I prohibir la venda d'armes a aquest Govern... però no a l'oposició (clamorós). I en aquests moments l'OTAN planeja un «passadís aeri», és a dir, atacar Líbia.

Els destructors de l'Iraq, es preparen ara per destrossar un nou i pròsper país, desenvolupant el mateix programa, que passa per una campanya prèvia de desprestigi dels seus governants i per la utilització en la seva estratègia, un cop més, de la base de Rota, el que ens converteix els gaditans en objectiu militar.

Però són els libis qui han de decidir el seu futur. I, com declaren insistentment els opositors al Govern, no desitgen ingerències de països estrangers.

Per la nostra part, seguirem oposant-nos a que es vessi una sola gota de sang per petroli.

Cadis, 1 de març de 2011.

Signat.: Purificació G. B.

1 comentari:

  1. Muchas gracias por la preciosa cordialidad que desprenden sus trabajos :

    Pensamos que estamos en el mismo Proyecto y por ese motivo nos gustaria tener una conexión mas directa, nos dedicamos a recordar a la humanidad que Amar funciona.


    Actualmente estamos proponiendo la realización de Congresos Amor Universal en 25 paises,

    Nuestra idea es "compartir lo que nos une y complementarnos con lo que nos separa".

    Les invitamos a entrar en : http://www.amoruniversal.es


    Les enviamos un cordial abrazo de Luz cósmica Platino.

    RED AMOR UNIVERSAL EUROPA

    Julián Florensa Mayoral, Presidente.

    ResponElimina